Glen Goutstap

Recensie Een Dodelijk Manuscript

Met zijn tweede boek schiet Glen Goutstap, pseudoniem voor Paul Göttgens, opnieuw in de roos. Zijn debuutthriller “Het Cijfermysterie” uit 2011 liet ons kennis maken met de hoofdpersoon Richard Benne, bedrijfsleider van een drukkerij in Heerlen. We leerden zijn vriendin Jacqueline de Leer, journaliste, en zijn vriend Thom de Vries, rechercheur van politie, kennen. Al deze personen komen we ook nu weer in deze thriller tegen.

Richard Benne kent een enorme nieuwsgierigheid. Als dan blijkt dat een door zijn drukkerij te drukken boek grote overeenkomst vertoont met enige moorden die in het Glaspaleis (Schunck*) en bij het Parkstad Limburg stadion (Roda JC) worden gepleegd, is zijn nieuwsgierigheid niet te stuiten. Hij ontwikkelt theorieën, die Jacqueline wel kan begrijpen, maar Thom niet. De politie vindt dat hij zich weer veel te veel bemoeit met het politieonderzoek. Vooral ook omdat het er op lijkt dat het “Schrijverscollectief”, een collectief dat bestaat uit 15 schrijvers uit Heerlen, er mee te maken heeft.

Het aardige is dat Glen Goutstap je meeneemt door Heerlen. Lezers, die Heerlen kennen, vinden veel bekende plaatsen, straten en gebouwen herkenbaar terug. Tegelijkertijd geeft de schrijver blijk van een grote kennis van het drukkersvak.

Al met al een boek dat ik zeer lezenswaardig vind en dat boeit tot de laatste bladzijde. Ik kijk dan ook met interesse uit naar zijn derde boek, dat in november 2012 zal verschijnen.

Thijs Hansen

< Terug

item3
item4
item6
item7
item8
item9
item1
item2a4
EenDodelijkManuscriptKl Glen Goutstap EenDodelijkManuscriptKl